Πρόγραμμα προβολών Σύγχρονου Iσπανικού Kινηματογράφυς στο Πολύτεχνο(Σχολεμβούργου 39 )

0

Σύγχρονος Iσπανικός Kινηματογράφος – Πρόγραμμα προβολών στο Πολύτεχνο

Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, την Πρεσβεία της Ισπανίας και τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών Α.Μαnzoni παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Σύγχρονο Iσπανικό Kινηματογράφο.

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 21.15
Μαύρο Ψωμί | Pa Negre (2010) του Agustí Villaronga
Στη βορειοκεντρική Καταλονία, την περίοδο μετά τον ισπανικό Εμφύλιο, ο Αντρές μεγαλώνει με την οικογένεια του πατέρα του στο αγρόκτημα ενός μικρού χωριού. Το αγόρι προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του και τον κόσμο μέσα από τις εικόνες, τα μισόλογα και τις συνήθως αυθαίρετες ερμηνείες των όσων συμβαίνουν. Βαναυσότητα και τρυφερότητα, πραγματικότητα και φαντασία μπλέκονται στο μυαλό του, μέσα σε ένα αξεδιάλυτο αλλά προστατευτικό δίχτυ που τον βοηθάει να επιβιώσει στη νέα πραγματικότητα. Και τελικά να επινοήσει τρόπους μετάβασης από το στρατόπεδο των νικημένων σε εκείνο των νικητών, σε μια χώρα που από τον παραλογισμό του εμφυλίου πολέμου περνάει στον παραλογισμό μιας μακροχρόνιας δικτατορίας.
Βασισμένο στο ομώνυμο best-seller του Εμίλι Τεϊσιδόρ, ένα μαγικό παραμύθι με σκοτεινή γοητεία που θυμίζει τον «Λαβύρινθο του Πάνα».
9 Βραβεία Γκόγια, 13 Βραβεία Γκαουντί, Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, αλλά και η επίσημη πρόταση της Ισπανίας για το Ξενόγλωσσο Οσκαρ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

15 Νοεμβρίου…………….Pa Negre (2010) του Agustí Villaronga
22 Νοεμβρίου……………..Todos están muertos (2014) Beatriz Sanchís
13 Δεκεμβρίου…………….Felices 140 (2015) Gracia Querejeta
20 Δεκεμβρίου…………….Mi gran noche (2015) Álex de la Iglesia

 

ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ Σχολεμβούργου 39

Eίσοδος Νέου Φρουρίου
ώρα προβολων 21:15
Eίσοδος ελεύθερη

Share.

About Author

Νίκος Αρώνης
Scroll Up