Άγαλμα προς τιμήν του Prince εγκαταστάθηκε στο Paisley Park

0

Τη δημιουργικότητα και την ελευθερία συμβολίζει το άγαλμα με το πασίγνωστο «Love Symbol» του Prince.

Ένα νέο άγαλμα προς τιμήν του Prince έχει εγκατασταθεί στο Paisley Park.

Το άγαλμα, το οποίο είναι αντίγραφο του εμβληματικού «Love Symbol» του Prince, έχει ύψος πάνω από 3 μέτρα και πλάτος σχεδόν 2 μέτρα και βρίσκεται στο στούντιο και το κτήμα του μουσικού.

Ο Prince εμφάνισε για πρώτη φορά το «Love Symbol» – το οποίο συνδυάζει τα σύμβολα του θηλυκού και του αρσενικού φύλου – το 1992 μαζί με το ομώνυμο άλμπουμ του.

Το 1993 άλλαξε το νόμιμο όνομά του και αναφερόταν ως «Ο καλλιτέχνης που ήταν γνωστός ως Prince (πρίγκιπας)».

Τιμώντας το διάσημο τραγούδι «Purple Rain» του Ρrince, το άγαλμα είναι μοβ και βρίσκεται στην είσοδο του Paisley Park, όπου οι θαυμαστές του μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και να αποτίσουν φόρο τιμής στον θρύλο της pop μουσικής.

Μιλώντας για τη νέα εγκατάσταση, ο εκτελεστικός διευθυντής του Paisley Park, Alan Seiffert, δήλωσε: «Η εγκατάσταση του “Love Symbol” είναι μια άλλη συναρπαστική στιγμή για εμάς στο Paisley Park στις συνεχείς προσπάθειές μας για να γιορτάσουμε την κληρονομιά του Prince».

«Με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε ένα κομμάτι που παρουσιάζει αυτή την έκφραση δημιουργικότητας και ελευθερίας», πρόσθεσε.

View this post on Instagram

Always one for unexpected surprises… 💜✨

A post shared by Paisley Park (@officialpaisleypark) on

Πρόσφατα, μια ομάδα θαυμαστών του Prince στη Μινεσότα ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αφαιρέσει ένα άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου στην πόλη και να το αντικαταστήσει με ένα του αείμνηστου τραγουδιστή.

Η εκστρατεία, η οποία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 12.000 υπογραφές στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι «ο Ρrince αντιπροσωπεύει τις αξίες της Μινεσότα και όχι ο Κολόμβος».

«Σε ολόκληρο το έθνος, οι κυβερνήτες των πόλεων επιλέγουν να αφαιρέσουν αγάλματα λευκών που υποστηρίζουν την λευκή υπεροχή, ιδιοκτητών σκλάβων και εκείνων που απειλούσαν τη ζωή των μαύρων», σημειώνεται στη σελίδα συλλογής υπογραφών.

Share.
Scroll Up