Ακυρώνεται το Ultra Music Festival του 2021

0

Το Ultra Music Festival προσπαθεί να κλειδώσει τις ημερομηνίες για το 2022 πριν προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης.

Οι διοργανωτές του Ultra Music Festival είναι έτοιμοι να ακυρώσουν τη φετινή διοργάνωση, αλλά ζητούν από τις αρχές της πόλης του Μαϊάμι να εγκρίνουν το αίτημά τους για διεξαγωγή της διοργάνωσης τον επόμενο χρόνο πριν προχωρήσουν σε επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Billboard.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που θα ακυρωθεί το Ultra λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2022 στο «Bayfront Amphitheatre» του Μαϊάμι.

Επιστολή της δικηγόρου του Ultra Music Festival, Sandy York, προς τον διευθυντή της πόλης του Μαϊάμι, Arthur Noriega, με ημερομηνία 21 ​​Ιανουαρίου 2021, αναφέρει ότι οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την εξάπλωση του COVID-19 και ανάγκασαν την πόλη να ακυρώσει το φεστιβάλ το 2020, εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για τους επισκέπτες του φεστιβάλ το 2021.

«Αναμένουμε ότι η πόλη θα εφαρμόσει ξανά τη Ρήτρα Ανωτέρας Βίας στη συμφωνία της άδειας, για να φιλοξενηθεί το Ultra στο Bayfront Park. Επειδή η άδεια απαιτεί το φεστιβάλ να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα σαββατοκύριακο τον Μάρτιο, ζητούμε με σεβασμό οι επαναπρογραμματισμένες ημερομηνίες να είναι στις 25, 26 και 27 Μαρτίου 2022», αναφέρει η Sandy York.

Στην επιστολή ζητείται η έγγραφη έγκριση και τονίζεται ότι οι υποχρεώσεις πληρωμής του Ultra Music Festival προς την πόλη του Μαϊάμι πρέπει να «τροποποιηθούν ώστε να αντιστοιχούν στις επαναπρογραμματισμένες ημερομηνίες».

Παρότι δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ του 2021, στην πραγματικά δεν έγινε καμία προσπάθεια για τη διοργάνωση του φετινού Ultra Music Festival. Οι διοργανωτές δεν ανακοίνωσαν κανέναν όνομα καλλιτέχνη για το φεστιβάλ, ενώ πολλοί μάνατζερ καλλιτεχνών δήλωσαν στο Billboard ότι δεν έλαβαν καμία προσφορά από την πλευρά του Ultra.

«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της πανδημίας σε σχέση με τις μαζικές συγκεντρώσεις και τα θέματα δημόσιας υγείας της τοπικής μας κοινότητας, συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας στην πόλη και σχεδιάζουμε να δημοσιεύσουμε σύντομα μια επίσημη ενημέρωση για το φεστιβάλ», σχολιάζει εκπρόσωπος του Ultra Music Festival.

Πέρυσι το Ultra ήταν ένα από τα πρώτα μεγάλα γεγονότα που ακυρώθηκαν λόγω του κορονοϊού, εν μέσω μιας στιγμής μαζικής σύγχυσης για τη βιομηχανία της ζωντανής μουσικής και αποτέλεσε προάγγελο των χιλιάδων φεστιβάλ και συναυλιών που ματαιώθηκαν αργότερα λόγω της πανδημίας.

Το Ultra Music Festival, το οποίο διοργανώνει πληθώρα διεθνών shows μέσω συμφωνιών αδειοδότησης με τοπικούς διοργανωτές, πραγματοποίησε τον Νοέμβριο του 2020 το Ultra Taiwan, όπου εμφανίστηκαν ονόματα όπως οι Alesso, Slander και Kayzo.

Share.