Η ζωή της Amy Winehouse στη μεγάλη οθόνη

0

Μετά τη διχαστική περιοδεία ολογραμμάτων, η οικογένεια της τραγουδίστριας έδωσε το πράσινο φως για μια βιογραφική ταινία.
Το 2015, ο  Asif Kapadia  γύρισε το  ντοκιμαντέρ, «Amy»  για τη ζωή της  Amy Winehouse  , το οποίο έσπασε τα ταμεία στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια απέσπασε βραβεία  Oscar  ,  BAFTA  και  Grammy  . Παρά τη μεγάλη επιτυχία του ντοκιμαντέρ, ο πατέρας της Βρετανίδας τραγουδίστριας,  Mitch Winehouse  , το χαρακτήρισε «παραπλανητικό» και σχολίασε πως περιλαμβάνει ορισμένες «αναλήθειες».
Πιο συγκεκριμένα, ο  Mitch Winehouse  είχε εμφανιστεί σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού iTV όπου εξέφρασε την  απογοήτευση και ενόχλησή  του για το πώς παρουσιάστηκε ο ίδιος και η σχέση του με την κόρη του στο ντοκιμαντέρ του Kapadia. «Η ταινία με παρουσιάζει με έναν όχι τόσο καλό τρόπο.  Δεν υπάρχει ισορροπία  , δεν υπάρχει τίποτα για το ίδρυμα. Απεικονίζει αρνητικά εμένα και τη σχέση μου με την Amy» είχε τονίσει ο Winehouse στην εκπομπή.

Σύμφωνα με άρθρο του Guardian, η οικογένεια Winehouse έχει υπογράψει συμβόλαιο για την παραγωγή μιας ταινίας για τη ζωή της Amy Winehouse. Ο συγγραφέας του musical «Kinky Boots»,  Geoffrey Deane,  έχει αναλάβει να γράψει το σενάριο, ενώ η  Alison Owen  (μητέρα της  Lily Allen  και του  Alfie Allen  ) θα εκτελέσει χρέη παραγωγού με την  Debra Hayward  . Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένονται να ξεκινήσουν το 2019 κα,ι όπως και με την  επερχόμενη περιοδεία ολογραμμάτων  , τα έσοδα θα πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Amy Winehouse.
Η οικογένεια έχει αναφέρει πως την έχουν προσεγγίσει πολλές φορές στο παρελθόν για την παραγωγή μιας βιογραφικής ταινίας όμως είχαν αρνηθεί. Πλέον η οικογένεια νιώθει έτοιμη να γιορτάσει την εκπληκτική ζωή και το ταλέντο της Amy Winehouse μέσω μιας ταινίας. «Ξέρουμε πως μέσω του  ιδρύματος Amy Winehouse  η αληθινή ιστορία της ασθένειάς της μπορεί να βοηθήσει πολλούς άλλους που ίσως αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα» σχολίασε η οικογένεια σε ανακοίνωσή της.

Share.