Η Anitta συναντά την Cardi B και τον Myke Towers στο «Me Gusta»

0

Καινούργιο τραγούδι από την Anitta.

Η Βραζιλιάνα σταρ Anitta ενώνει τις δυνάμεις της με την αμίμητη ράπερ Cardi B και τον ταλαντούχο Πορτορικανό τραγουδιστή Myke Towers στο νέο single «Me Gusta».

Σε ηλικία μόλις 27 ετών, η Anitta έχει αναδειχθεί σε μία από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της νέας γενιάς της λάτιν μουσικής, αναμιγνύοντας, όπως περιγράφει η ίδια, «λάτιν ήχους, τη βραζιλιάνικη κουλτούρα και τα αμερικανικά pop ραδιόφωνα».

Το «Me Gusta», το οποίο κυκλοφορεί από τη Warner Records, είναι ένα δίγλωσσο τραγούδι με ήχους από τα γκέτο της Βραζιλίας.

Το νέο single της Anitta έχει funk στοιχεία, ένας ρυθμός που γεννήθηκε στις φαβέλες του Ρίο Ντε Τζανέιρο από το οποίο κατάγεται και η ίδια η τραγουδίστρια, καθώς και επιρροές από την pagode μουσική.

Η padoge είναι ένα είδος της σάμπα μουσικής, που επικρατεί στη βραζιλιάνικη πολιτεία Bahia, το πρώτο μέρος που επισκέφτηκαν οι Πορτογάλοι όταν έφτασαν στη Βραζιλία για να την εξερευνήσουν, φέρνοντας παράλληλα μαζί τους σκλάβους από την Αφρική.

Σε σκηνοθεσία του Daniel Russell, το music video για το «Me Gusta» είναι μία ωδή στην αφροβραζιλιάνικη ιστορία.

Τα γυρίσματα έγιναν – πριν το ξέσπασμα της πανδημίας – στην πρωτεύουσα της Bahia, την πόλη του Σαλβαδόρ. Στο ίδιο μέρος ο Michael Jackson γύρισε το μουσικό βίντεο για το κλασικό τραγούδι του «They Don’t Really Care About Us» (1996).

Η Annita τιμά την καταγωγή της και συγχρόνως αναδεικνύει την ομορφιών των γυναικών και των ανθρώπων των LGBTQ κοινοτήτων που ζουν στην περιοχή.

Τις ρίζες της τιμά και η Cardi B ραπάροντας στα ισπανικά, ένας ρόλο που έχει επαναλάβει και στην επιτυχία «Taki Taki».

Share.