Η Billie Eilish στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά του φυλετικού ρατσισμού

0

Αν όλες οι ζωές έχουν σημασία γιατί δολοφονούνται οι μαύροι επειδή είναι μαύροι; Γιατί διώκονται οι μετανάστες;», αναρωτιέται η Billie Eilish.

Η Billie Eilish μοιράστηκε χωρίς δεύτερη σκέψη τα συναισθήματά της για τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό, που έχει προκαλέσει κύμα αναταραχών σε όλες τις ΗΠΑ.

«Προσπαθούσα αυτήν την εβδομάδα να βρω έναν τρόπο να το αντιμετωπίσω απαλά. Έχω μια τεράστια πλατφόρμα και προσπαθώ πολύ σκληρά για να με σέβονται και χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ αυτά που θα πω και πώς θα τα πω… Αλλά θα αρχίσω να μιλάω», ανέφερε η τραγουδίστρια στην εισαγωγή μίας μακροσκελής ανάρτησης που έκανε στο Instagram.

Στη συνέχεια η Billie Eilish απευθύνθηκε στους λευκούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη φράση «όλες οι ζωές έχουν σημασία» ως απάντηση στο θάνατο του George Floyd.

«Αν ακούσω έναν ακόμα λευκό άνθρωπο να λέει για άλλη μία φορά ότι “όλες οι ζωές έχουν σημασία”, θα χάσω το μυαλό μου… Κανένας δεν λέει ότι η ζωή σου δεν έχει σημασία… αυτό δεν είναι για σένα. Δεν έχεις ανάγκη. Δεν κινδυνεύεις», έγραψε.

Αμέσως μετά η 18χρονη τραγουδίστρια προσπάθησε να εξηγήσει να το σκεπτικό της απλοϊκά.

«Αν ο φίλος σου κοπεί στο χέρι του, θα περιμένεις να δώσεις πρώτα τσιρότο σε όλους τους φίλους σου επειδή όλα τα χέρια έχουν σημασία; ΟΧΙ. Θα βοηθήσεις το φίλο σου που πονάει επειδή έχει ανάγκη, επειδή αιμορραγεί», σχολίασε.

Η Billie Eilish υποστήριξε ότι «έχετε προνόμια είτε σας αρέσει είτε όχι» και περιέγραψε ότι «η κοινωνία σας δίνει προνόμια μόνο επειδή είστε λευκοί». «Μπορεί να είσαι φτωχός, μπορεί να παλεύεις και παρ’ όλα αυτά το χρώμα του δέρματός σου δίνει περισσότερα προνόμια», συνέχισε.

«Αν όλες οι ζωές έχουν σημασία γιατί δολοφονούνται οι μαύροι επειδή είναι μαύροι; Γιατί διώκονται οι μετανάστες;», ρώτησε αγγίζοντας το θέμα των προνομίων.

«Γιατί είναι εντάξει για τους λευκούς να διαμαρτύρονται ενώ φέρουν ημιαυτόματα όπλα επειδή τους ζητούν να μείνουν στο σπίτι τους;», έγραψε αναφερόμενη στις διαμαρτυρίες που έγιναν στην Αμερική εναντίον των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

«Γιατί είναι εντάξει για τους μαύρους να αποκαλούνται κακοποιοί επειδή διαμαρτύρονται για τη δολοφονία αθώων ανθρώπων; Ξέρετε γιατί; Το προνόμιο λευκών», πρόσθεσε σχετικά με την τοποθέτηση του προέδρου Donald Trump που αποκάλεσε μέσω Twitter «κακοποιούς» τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για το θάνατο του George Floyd.

Η Billie Eilish τόνισε επιπλέον στη δημοσίευσή της ότι το σύνθημα #BlackLivesMatter δεν σημαίνει πως άλλες ζωές δεν έχουν σημασία, αλλά εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η κοινωνία πιστεύει ξεκάθαρα ότι οι ζωές των μαύρων δεν έχουν σημασία.

Share.