Οι Foo Fighters μετρούν τα άστρα με το “The Sky Is A Neighborhood”

0

Ένα… συγκρότημα μετράει τα άστρα. Οι Foo Fighters πλανεύονται από τη γοητεία του ανεξερεύνητου σύμπαντος.

Οι Foo Fighters συστήνουν το «The Sky Is A Neighborhood», το δεύτερο single από τον επερχόμενο δίσκο τους με γενικό τίτλο «Concrete And Gold».

Ο κεντρικός τραγουδιστής της μπάντας, Dave Grohl, περιγράφει το τραγούδι «το μεγαλύτερο ηχητικά πράγμα που έχουμε κάνει ποτέ». Προτού διατεθεί επίσημα, το «The Sky Is A Neighborhood» είχε παρουσιαστεί σε ακουστική μορφή κατά τη διάρκεια μίας φιλανθρωπικής εκδήλωσης που είχαν παραστεί οι Foo Fighters, τον προηγούμενο Μάιο, στο Σαν Φρανσίσκο.

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του τραγουδιού, δημοσιεύεται και το video clip που σκηνοθετεί ο Dave Ghrol και το οποίο είναι γεμάτο από υπερφυσικά στοιχεία. Απρόσμενη και τρυφερή έκπληξη είναι η συμμετοχή των δύο κορών του καλλιτέχνη, της Violet και της Harper.
«Μία νύχτα καθόμουν έξω κοιτώντας ψηλά στα αστέρια. Απλά φανταζόμουν όλα αυτά τα αστέρια ως μέρη που έχουν ομοίως ζωή επάνω τους και αποφάσισα ότι ο ουρανός είναι μία γειτονιά, που πρέπει να οργανώσουμε ώστε να επιβιώσουμε σε αυτό το γεμάτο ζωή σύμπαν. Αλλά δεν είχα καμία μουσική ακόμη. Απλά είχα τον τίτλο. Έτσι καθημερινά περπατούσα και μουρμούριζα αυτό το πράγμα στο κεφάλι μου», εξηγεί ο 48χρονος Αμερικανός για την πηγή έμπνευσης του «The Sky Is A Neighborhood».

Ευτυχώς, οι Foo Fighters ολοκλήρωσαν ιδανικά το τραγούδι και τότε ο Dave Grohl σκέφτηκε: «ΟΚ, τώρα έχουμε ένα άλμπουμ. Αυτό είναι και τελειώσαμε…»

«Καθώς κάναμε τις μίξεις, συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα κάναμε αυτό που είχαμε ξεκινήσει: Να δημιουργήσουν αυτό το γιγαντιαίο άλμπουμ των Foo Fighters, αλλά με την jazz αίσθηση του Greg Kurstin και τη μελωδία και την ενορχήστρωσή του, κάτι που δεν είχαμε κάνει προηγουμένως», συμπληρώνει το πρώην μέλος των Nirvana.
Η ένατη δισκογραφική δουλειά των Foo Fighters με τίτλο «Concrete and Gold» θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου από τη Roswell Records και την RCA Records / Sony Music.

Στο άλμπουμ θα συμβάλλει παίζοντας μουσική, συγκεκριμένα ντραμς, ο θρύλος Paul McCartney, ενώ υπάρχει επίσης και ένας μυστηριώδης καλεσμένος στα φωνητικά, που το συγκρότημα έχει κατονομάσει ως το «μεγαλύτερο pop τραγουδιστή στον κόσμο», χαρακτηρισμός που έχει οδηγήσει σε πολλές εικασίες.

Share.