Ο Ed Sheeran εξηγεί την «κόντρα» του με την Adele.

0

Για τον ανταγωνισμό του με την Adele αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις ο Ed Sheeran, διευκρινίζοντας τι εννοούσε σε παλαιότερες δηλώσεις του.
Όταν Ed Sheeran είπε ότι ήθελε να ξεπεράσει την Adele στις πωλήσεις, πολλοί άνθρωποι αμέσως θύμωσαν με τις δηλώσεις τους. Ο Βρετανός καλλιτέχνης έδειξε αυτήν την ανταγωνιστική πλευρά του σε μία συνέντευξη με το αγγλικό περιοδικό «GQ», νωρίτερα μέσα στο έτος και έπρεπε να αντιμετωπίσει τις… επιπτώσεις.

Ένα εξάμηνο αργότερα, επανέρχεται στο θέμα κατόπιν αιτήματος του αμερικανικού περιοδικού «People».

Ο Ed Sheeran εξηγεί τι εννοούσε: «Αισθάνομαι ότι λέγοντας αυτό, πολλοί άνθρωποι σκέφτηκαν ότι «είναι υπερβολικά αλαζονικό». Νομίζω ότι πρέπει να διαλέξεις κάποιον που βρίσκεται στην κορυφή του παιχνιδιού. Πιθανώς δε θα πουλήσω 20 εκατομμύρια άλμπουμ [όπως η Adele]. Και μάλλον δε θα είμαι τόσο μεγάλος όσο είναι η Adele. Αλλά αν δεν στοχεύεις στην κορυφή του βουνού, πώς θα φτάσεις στο μισό;»
Για εκείνον, ο ανταγωνισμός για την υπέρβαση της Adele είναι ένα προσωπικό κίνητρο. Δεν έχει τίποτα εναντίον της. Είναι ότι πρέπει να σκέφτεται ψηλά. Ο Ed Sheeran εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι το πλαίσιο των δηλώσεών του παραμορφώνεται. «Η επικεφαλίδα τώρα είναι απλά θέλω να είμαι μεγαλύτερος από τον Adele. Ναι, η «λέξη» Adele είναι κάτι που κανείς δε θα έπρεπε να παίζει μαζί της, βασικά, έτσι αν τη βάλεις σε οποιαδήποτε πρόταση, ετοιμάσου να χάσεις», σχολιάζει ο Ed Sheeran.

Ό,τι είπε στο περιοδικό «GQ» Ιανουάριο ήταν τα εξής: «Η Adele είναι το μόνο άτομο που έχει πουλήσει περισσότερους δίσκους από ό,τι εγώ την τελευταία δεκαετία. Είναι το μόνο άτομο που χρειάζεται να ξεπεράσω σε πωλήσεις. Είναι λίγο δύσκολο επειδή το τελευταίο άλμπουμ της πούλησε 20 εκατομμύρια αντίτυπα, αλλά αν δεν την ορίσω ως το σημείο αναφοράς μου, τότε θα υποτιμήσω τον εαυτό μου. Δεν είναι ένας [δημιουργικός] ανταγωνισμός επειδή όλοι έχουν τη θέση τους, αλλά μόλις κυκλοφορήσει το δημιουργικό προϊόν, είναι μια κούρσα έως τη γραμμή τερματισμού.

Η Taylor Swift δεν ήταν ποτέ το πιο δημοφιλές κορίτσι στο γυμνάσιο. Εγώ δεν ήμουν ποτέ το δημοφιλές παιδί στο λύκειο. Τότε φτάνεις στο σημείο που γίνεσαι ο πιο δημοφιλής – και είμαστε και οι δύο. Θέλω [η Adele] να είναι η μεγαλύτερη γυναίκα καλλιτέχνης στον κόσμο και εγώ θέλω να είμαι ο μεγαλύτερος άνδρας καλλιτέχνης στον κόσμο

Share.