Ο Kanye West θέλει να βοηθήσει την Taylor Swift να αποκτήσει την κυριότητα του καταλόγου της

0

Ο Kanye West θέλει να μεσολαβήσει για να λυθούν οι διαφορές της Taylor Swift με τον Scooter Braun.

Ο Kanye West συνεχίζει τις εξαγγελίες σχετικά με τις προθέσεις του να βοηθήσει άλλους καλλιτέχνες να αποκτήσουν την κυριότητα των ηχογραφήσεων τους και ισχυρίζεται τώρα ότι θέλει να προφέρει να βοήθεια σε έναν πάλαι ποτέ αντίπαλο.

Ο ράπερ ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ότι θέλει να βοηθήσει την Taylor Swift να αποκτήσει ξανά την ιδιοκτησία των ηχογραφήσεων του καταλόγου της, δικαιώματα που κατέληξαν στον Scooter Braun έπειτα από την εξαγορά της δισκογραφικής εταιρείας Big Machine Label Group από τη δική του επενδυτική εταιρεία Ithaca Holdings.

«Πρόκειται να δω προσωπικά αν η Taylor Swift θέλει να πάρει πίσω τα masters των ηχογραφήσεών της», έγραψε ο Kanye West. «Ο Scooter είναι στενός οικογενειακός φίλος», σημείωσε.

Ο Scooter Braun αποτέλεσε στο παρελθόν μάνατζερ του West, ενώ τώρα συνεργάζεται με αστέρες της μουσικής όπως ο Justin Bieber, η Ariana Grande και η Demi Lovato, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο δεν είναι σαφής ο τρόπος με τον οποίο ο Kanye θα μπορούσε να ενεργήσει ώστε να επιλυθούν οι διαφορές των δύο πλευρών.

Η Taylor Swift έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή της στην απόκτηση των δικαιωμάτων του καταλόγου της από τον Scooter Braun, χαρακτηρίζοντας την αγορά ως «το χειρότερο σενάριο», λόγω του παρασκηνιακού ρόλου που φέρεται να είχε ο Braun στην πολύκροτη σύγκρουση της Swift και του West σχετικά με το τραγούδι «Famous» του ράπερ.

«Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ο αδιάκοπος, χειριστικός εκφοβισμός που έχω υποστεί (από τον Scooter Braun) για χρόνια», έγραψε η Taylor Swift σε ένα μακροσκελές κείμενο στα άκουσμα της εξαγοράς της Big Machine από τον μάνατζερ και επιχειρηματία το καλοκαίρι του 2019.

«Όπως όταν η Kim Kardashian διέρρευσε ένα παράνομα ηχογραφημένο απόσπασμα μιας τηλεφωνικής κλήσης και στη συνέχεια ο Scooter ένωσε τους δύο πελάτες του (τον West και τον Bieber) για να με εκφοβίσουν στο διαδίκτυο σχετικά με αυτό», τόνισε.

Μετά το τέλος της συνεργασίας της με την Big Machine Records, η Taylor Swift υπέγραψε συμβόλαιο με τη Republic Records της Universal Music Group και πλέον έχει την κυριότητα όλων των ηχογράφησεών της από το 2018 και έπειτα, δηλαδή των δύο τελευταίων άλμπουμ της «Lover» (2019) και «Folklore» (2020).

Η Taylor Swift αρνείται προς το παρόν να παραχωρήσει άδεια για εμπορική χρήση των τραγουδιών του καταλόγου της και έχει δηλώσει την πρόθεσή της να ηχογραφήσει ξανά τη μουσική της ώστε να αποκτήσει την κυριότητα των παλαιότερων τραγουδιών και να έχει τη δυνατότητα να τα διαχειριστεί όπως επιθυμεί.

Η αξία του καταλόγου της pop star, χωρίς να υπολογίζονται τα δύο τελευταία άλμπουμ της, εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Share.