Πανσέληνος Αυγούστου στο Παλαιό Φρούριο, 26/08/2018

0

8ο SEVEN Festival 2018 το φεστιβάλ των Επτανήσων! Κυριακή 26 Αυγούστου 21.00 Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας σε συνεργασία με το 8ο SEVEN Festival 2018 συμμετέχει για ακόμη μια φορά στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού στους αρχαιολογικούς χώρους στην Πανσέληνο του Αυγούστου. Φέτος επιλέχτηκε, για πρώτη φορά, ο προαύλιος χώρος στο Λατινικό Παρεκκλήσι του Παλαιού Φρουρίου, ώστε να φωτιστεί μ’ ένα «αλλιώτικο χρώμα», κάτω από το φως του φεγγαριού.

Α μέρος: Τραγούδια της Κερκυραϊκής Υπαίθρου

Πολυφωνικός Χορός Κυνοπιαστών ΓΕΙΤΟΝίΑ Ένα πρόγραμμά διάρκειας περίπου μιας ώρας, με 15 τραγούδια από τις κατηγορίες: της αγάπης, του γάμου, της ξενιτιάς, της δουλειάς, της τάβλας, ακριτικά, παραλογές και των πανηγυριών.

Συντονίζει ο Γιώργος Ανυφαντής, ενώ στην έρευνα και παρουσίαση είναι ο Στέφανος Πουλημένος.
Τη ΓΕΙΤΟΝίΑ πλαισιώνουν οι μουσικοί: Σωτήρης Ραυτόπουλος στο βιολί, Σπύρος Μερτύρης στην κιθάρα και Κωστής Γλυκιώτης στο ακκορντεόν

Τη βραδιά ανοίγει το Φωνητικό Σύνολο Γυναικών του Π.Σ. Αγ. Ματθαίου με τρία (3) τραγούδια της λαϊκής παράδοσης.

‘Β μέρος: Τραγούδια της Μεσογείου:
Κερκυραίοι τραγουδιστές ερμηνεύουν Ελληνικές, Ισπανικές και Ιταλικές συνθέσεις, όπως αυτές των Κ.Γιαννίδη, Μ.Πλέσσα, Μ.Σουγιούλ, Αλ.Γκρεκ, Ernesto de Curtis, R.Falvo, C.Gardel,As.Piazzolla,Ch.Dumont, An.Vian και άλλων.
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Έλλη Καρύδη

Τραγουδούν: Αφροδίτη Παπαβασιλείου, Δέσποινα Μουρατίδη, υψίφωνοι
Alkmini Laucke Metallinou, μεσόφωνος
Σπύρος Σουέρεφ, τενόρος
Ανδρέας Γκούσης, Άγγελος Χονδρογιάννης, βαρύτονοι
Στο πιάνο συνοδεύουν : Εβελίνα Καββαδά, Γιάννης Κούρκουλος, Πέλη Κοντογούρη

Eπιμέλεια παραγωγής: “ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος” www.eptatexnon.com, “Φίλοι του ΕΠΤΑ”

Share.
Scroll Up