Το “Perfect Places” της Lorde αποκτά εικόνα!

0

Τα «τέλεια μέρη» δεν υπάρχουν για τη Lorde. Είναι μία προσωρινή διαφυγή από την πραγματικότητα.

Η Lorde, το ντροπαλό κορίτσι που άλλαξε την κατεύθυνση της pop μουσικής, βρίσκει το δικό της παράδεισο στο νέο video clip για το «Perfect Places».

Είναι μόλις 20 ετών, όμως η Νεοζηλανδή τραγουδίστρια κουβαλά στους ώμους της το βαρύ φορτίο του «αύριο» της μουσικής από τότε που ήταν στην τρυφερή ηλικία των 16, όταν δηλαδή κυκλοφόρησε το παρθενικό άλμπουμ της, το φιλόδοξο «Pure Heroine», το 2013.

Η νεανική γεύση και η διαφορετικότητα που έφερε εκείνη τη δεδομένη στιγμή, εντυπωσίασαν ακόμη και τον σπουδαίο David Bowie, ο οποίος υποκλίθηκε αβίαστα στο άστρο της, λέγοντας χαρακτηριστική ότι η μουσική της είναι σαν να ακούει το μέλλον.
Τέσσερα χρόνια μετά, οι προσδοκίες για το επόμενο βήμα της διατηρούνταν υψηλές. Η Lorde δεν αγχώθηκε και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Συνέχισε τη ζωή της δουλεύοντας σκληρά και σιωπηλά, ώστε να μετατρέψει όλα τα μαθήματα που πήρε σε τραγούδια.

Αυτά τα έντεκα τραγούδια, αποστάγματα μίας νεανικής οπτικής επάνω στο σημερινό κόσμο, συγκροτούν το δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο της Lorde με τίτλο «Melodrama», που κυκλοφορεί από τον Ιούνιο με το σήμα της Universal Music.

Η Lorde δε θα μπορούσε να είχε φανταστεί πιο φανταστική εκκίνηση για το άλμπουμ που επιμελήθηκε με τον Jack Antonoff των Bleachers, γράφοντας τα τραγούδια και κάνοντας την παραγωγή από κοινού. Το «Melodrama» πραγματοποίησε ντεμπούτο στο Νο1 των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Αυστραλίας και, φυσικά της χώρας της, της Νέας Ζηλανδίας.

Tην επόμενη ημέρα η Lorde συλλέγει επαίνους και υψηλότατες βαθμολογίες καθισμένη αναπαυτικά στο θρόνο της. Δε χρειάζεται να τη ρωτήσει κανείς εάν σκέφτεται το μέλλον, που έχει συνυφανθεί με το όνομά της. Θα επαναλάβει την καλλιτεχνική τελετουργία της με ακόμη μεγαλύτερη ωριμότητα.

Ο επίγειος παράδεισος της Lorde

Το «Perfect Places» είναι το τραγούδι που ρίχνει την αυλαία στο «Melodrama», εν αντιθέσει με το «Green Light» που σηματοδότησε την επάνοδο της νεαρής τραγουδίστριας και «ανοίγει» το δίσκο. Δύο εξαιρετικά τραγούδια – ικανοποιητική απόδειξη ότι το «Melodrama» αξίζει από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή του.

Στο video clip που οπτικοποιεί το «Perfect Places», η Lorde βρίσκει το δικό της παράδεισο στην ακτή του ωκεανού και σε άλλα ειδυλλιακά μέρη, καθώς απολαμβάνει το τσάι της ή ζει την περιπέτεια.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Αμερικανός Grant Singer, σκηνοθέτης επιτυχιών όπως τα «Starboy», «Can’t Feel My Face», «I Don’t Wanna Live Forever», αλλά και του «Green Light».

Share.