Η Britney Spears δικαιώθηκε.

Η Britney Spears παίρνει πίσω τη ζωή της – Το δικαστήριο τερμάτισε την κηδεμονία της

Η κηδεμονία της Britney Spears τερματίστηκε επίσημα μετά από 13 χρόνια από το δικαστήριο την Παρασκευή (12/11), μετά από μήνες πίεσης από το γεμάτο πάθος κίνημα #FreeBritney, αν και θα συνεχιστούν οι έρευνες για τις ενέργειες του πατέρα της τραγουδίστριας και οι διαμάχες για τα νομικά έξοδα.

Η δικαστής Brenda Penny του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας του Λος Άντζελες έληξε την κηδεμονία που επιβλήθηκε το 2008, μετά τη σύντομη νοσηλεία της Britney Spears σε ψυχιατρική κλινική.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη αφού ο πατέρας της τραγουδίστριας, Jamie Spears, ο οποίος ήταν επικεφαλής την κηδεμονία για χρόνια, υποχώρησε στις πιέσεις των θαυμαστών, των ακτιβιστών και της ίδιας της Britney.

Το δικαστήριο τον απομάκρυνε από τον έλεγχο των οικονομικών υποθέσεων της τραγουδίστριας τον Σεπτέμβριο και νωρίτερα αυτόν τον μήνα ζήτησε τον «άνευ όρων» τερματισμό της κηδεμονίας.

Παρόλα αυτά, δεν παύει να είναι μια σημαντική στιγμή για το κίνημα #FreeBritney, το οποίο αναπτύχθηκε τον τελευταίο χρόνο, εν μέσω της κυκλοφορίας πολύκροτων και αποκαλυπτικών ντοκιμαντέρ που έστρεψαν την προσοχή στην κηδεμονία και στον έλεγχο που ασκούσε ο Jamie Spears στην τραγουδίστρια.

Η απόφαση του δικαστηρίου αποτέλεσε την κορύφωση μίας τεταμένης νομικής διαμάχης που ξεκίνησε τον Ιούνιο, όταν η Britney Spears έλυσε τη σιωπή της ενώπιον του δικαστηρίου, όπου χαρακτήρισε «καταχρηστική» την κηδεμονία και ανέφερε ότι «θέλω απλώς τη ζωή μου πίσω».

Παρά τη φαινομενικά τελεσίδικη απόφαση της Παρασκευής, η δικαστική μάχη για τη ζωή της Britney Spears δεν πρόκειται να τελειώσει ακόμη.

Ο δικηγόρος της και πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας, Mathew Rosengart, έχει υποσχεθεί να διερευνήσει τις σοβαρές κατηγορίες που έχει κάνει η τραγουδίστρια εναντίον του πατέρα της για αδικήματα στο πλαίσιο της κηδεμονίας, υποστηρίζοντας την νάρκωσαν, ότι δεν της επέτρεπα να αφαιρέσει το ενδομήτριο σπείραμα που της έχει τοποθετηθεί και ότι την ηχογραφούσαν κρυφά.

Ο Rosengart έχει καταθέσει κλητεύσεις ζητώντας την προσκόμιση εγγράφων και την ένορκη κατάθεση του Jamie και έχει υπονοήσει ότι η ξαφνική μεταστροφή του πατέρα της στο θέμα της λήξης της κηδεμονίας ήταν μια προσπάθεια να αποφύγει αυτόν τον έλεγχο.

Σε κατάθεσή του στο δικαστήριο νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Jamie Spears υποσχέθηκε να συνδράμει πλήρως στις έρευνες σχετικά με την κηδεμονία και σημείωσε ότι η διαφάνεια θα έβαζε τέλος στα «υπονοούμενα, τις παραποιήσεις και τα αναιδή κουτσομπολιά».

Μια άλλη επικείμενη μάχη θα αφορά τα νομικά έξοδα. Και οι δύο πλευρές πιθανότατα θα ζητήσουν να καταβληθούν τα νομικά έξοδά τους από τα κεφάλαια που ελέγχονται από την κηδεμονία. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η μητέρα της Britney, Lynne Spears, κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο ζητώντας να της επιστραφούν 650.000 δολάρια που πλήρωσε σε δύο δικηγορικές εταιρείες για να εργαστούν στην υπόθεση.

Όλα τα υπόλοιπα ζητήματα πιθανόν να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, η οποία έχει οριστεί για τις 8 Δεκεμβρίου.