BTS: Η σχέση τους με την πολιτική και ο στόχος ενός Grammy

0

«Δεν προσπαθούμε να στείλουμε κάποιο μεγαλοπρεπές μήνυμα», αναφέρουν οι BTS.

Οι BTS μίλησαν στο «Variety» για την πολιτική, όσα θέλουν να μοιραστούν με το κοινό τους και για το στόχο να κερδίσουν ένα βραβείο Grammy.

«Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να δείξουμε τον εαυτό μας, να εκθέσουμε τον εαυτό μας στο ARMY (σ.σ. τους θαυμαστές τους) όσο το δυνατόν περισσότερο. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες τώρα», είπε ο Jin.

Παρόλο που δεν θεωρούν τους εαυτούς να είναι πολιτικοποιημένοι από τη φύση τους, οι BTS έκαναν φέτος μαζί με τη δισκογραφική εταιρεία τους Big Hit Entertainment μια γενναιόδωρη δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίων δολαρίων στο κίνημα Black Lives Matter.

Οι BTS δώρισαν το ίδιο ποσό στο Crew Nation, την προσπάθεια της Live Nation για τη στήριξη των εργαζομένων στη ζωντανή ψυχαγωγία που έχουν βρεθεί εκτός εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 και έχουν επεκτείνει τη συνεργασία τους με τη UNICEF για την καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών.

«Δεν θεωρώ ότι έχουμε σχέση με την πολιτική», είπε ο Suga.

«Δεν προσπαθούμε να στείλουμε κάποιο μεγαλοπρεπές μήνυμα. Θα βλέπαμε το ARMY ως αγωγό για τη φωνή ή τη γνώμη μας. Το ARMY προχωρά στις δικές του πρωτοβουλίες και σεβόμαστε πάντα τις απόψεις τους, όπως σεβόμαστε τις απόψεις κάθε άλλου ατόμου», εξήγησε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

💜#BTSxVariety 💜Link in bio for today’s cover story.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Variety (@variety) στις

Ο RM, ωστόσο, είχε μια ελαφρώς διαφορετική γνώμη επί του θέματος, λέγοντας ότι οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια: «Δεν είμαστε πολιτικές προσωπικότητες, αλλά όπως λένε, όλα τελικά είναι πολιτική. Ακόμα και ένα βότσαλο μπορεί να είναι πολιτική», είπε.

Ο αρχηγός των BTS στάθηκε επίσης στο διπλό, δύσκολο βάρος που έχουν τα μέλη του boy band ως καλλιτέχνες και ως πρότυπα για τους νέους και σημείωσε επίσης ότι το ρεκόρ που πέτυχε το video του single «Dynamite», το οποίο συγκέντρωσε 101,1 εκατομμύρια προβολές την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του», είναι «πολύ βαρύ – και σχεδόν τρομακτικό».

Ενώ το συγκρότημα από τη Νότια Κορέα έχει καταφέρει ήδη να κυριαρχήσει στα charts των ΗΠΑ, μία άλλη μέτρηση της επιρροής τους στην αμερικανική αγορά θα είναι τα επόμενα Βραβεία Grammy, όπου οι BTS θα μπορούσαν να λάβουν την πολυπόθητη επικύρωση της αξίας τους από την αμερικανική μουσική βιομηχανία.

«Μεγάλωσα παρακολουθώντας αμερικανικές τελετής απονομές βραβείων, οπότε προφανώς όλοι γνωρίζουμε και ξέρω προσωπικά τη σημασία των Grammy», δήλωσε ο Suga. «Είναι ένα όνειρο που έχει όποιος ασχολείται με τη μουσική».

Σύμφωνα με τον RM, είναι τεράστιος στόχος του K-pop συγκροτήματος να κερδίσουν ένα βραβείο του οποίου ο νικητής αναδεικνύεται με τις ψήφους της μουσικής βιομηχανίας και τόνισε τα Grammy «μας παρακινούν να δουλέψουμε σκληρότερα».

«Όπως είπε ο Suga, αν είσαι στη μουσική, τα Βραβεία Grammy είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις, παρά μόνο να το κοιτάξεις και να το θέσεις ως τελικό στόχο», υποστήριξε.

Share.