BTS: Το remix του «Savage Love» στο No. 1 του Billboard Hot 100

0

Άλλη μία πρωτιά προσθέτουν στο ενεργητικό τους οι BTS.

Το ολοκαίνουργιο remix για την επιτυχία «Savage Love» του Jawsh 685 και του Jason Derulo, στο οποίο συμμετέχουν οι BTS, κατακτά για πρώτη φορά το No. 1 του αμερικανικού Billboard Hot 100.

Σύμφωνα με τα δεδομένα των Nielsen Music/MRC Data, το remix του «Savage Love (Laxed – Siren Beat)» κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα θεαματική άνοδο της τάξης του 814% στα downloads (76.000), ενώ 32% ήταν η αύξηση που σημείωσε στα streams (16 εκατομμύρια) στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει το Billboard, στο τελευταίο chart του Hot 100 συνδυάστηκαν για πρώτη φορά οι επιδόσεις τόσο της πρωτότυπης εκδοχής του «Savage Love» όσο και του remix με τη συμμετοχή των BTS, με αποτέλεσμα το τραγούδι να ανέβει από το Νο. 8 στην κορυφή της κατάταξης.

Το «Savage Love» σηματοδοτεί το δεύτερο τραγούδι τόσο των BTS όσο και του Jason Derulo που κυριαρχεί στην πρώτη θέση του Hot 100 και το πρώτο No. 1 του – ούτως ή άλλως νεοεμφανιζόμενου – Jawsh 685.

Το συγκρότημα της K-pop βρέθηκε πρόσφατα για τρεις εβδομάδες στο No. 1 του Billboard Hot 100 με το single «Dynamite». Το αγγλόγλωσσο τραγούδι διατηρείται αυτήν την εβδομάδα στο No. 2, με τους BTS να κάνουν επίδειξη της δυναμικής τους στην αμερικανική αγορά κυριαρχώντας στις δύο πρώτες θέσεις του chart.

Από την άλλη πλευρά, η πρώτη και μοναδική φορά που ο Jason Derulο είχε αντικρίσει την κορυφή χρονολογείται 11 χρόνια και 11 μήνες πριν. Ήταν Νοέμβριος του 2009 όταν κατέκτησε για πρώτη φορά το No. 1 του Hot 100 με το ντεμπούτο του στη δισκογραφία, το single «Whatcha Say».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το «Savage Love», το οποίο κυκλοφορεί από τις Columbia Records / Sony Music είναι το τραγούδι υπ’ αριθμόν 1.111 που καταλαμβάνει το No. 1 του Billboard Hot 100 στα 62 χρόνια της ιστορίας του.

Share.