Η Selena Gomez εγκαινιάζει την πλατφόρμα ψυχικής υγείας «Wondermind»

0

«Θέλω να υπάρχει ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μόνοι τους», δηλώνει η Selena Gomez.

Η Selena Gomez αναλαμβάνει την αποστολή να προάγει την ψυχική υγεία και να αφαιρέσει το στίγμα που τη συνοδεύει μέσω μίας νέας πλατφόρμας ευεξίας με την ονομασία «Wondermind».

Στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας εξηγείται: «Όσο πεσμένοι ή μπερδεμένοι κι αν αισθάνεστε, κι εμείς το έχουμε περάσει αυτό. Έτσι δημιουργήσαμε έναν χώρο για να τα επεξεργάζεστε όλα αυτά κάθε μέρα με ειλικρινείς συζητήσεις, εργαλεία σωματικής άσκησης, καθημερινό περιεχόμενο και μια υποστηρικτική κοινότητα».

Η Selena Gomez συνεργάστηκε για τη δημιουργία της πλατφόρμας με την Daniella Pierson του The Newsette και τη μητέρα της, Mandy Teefey.

«Είχαμε η καθεμιά από εμάς τις δικές μας δυσκολίες με την ψυχική υγεία και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχε ένα περιεκτικό, διασκεδαστικό και εύκολο μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συναντηθούν για να εξερευνήσουν, να συζητήσουν και να περιηγηθούν στα συναισθήματά τους. Έτσι το δημιουργήσαμε», δήλωσε το τρίο.

Η Selena Gomez, η οποία κατά το παρελθόν έχει μιλήσει ανοιχτά για τη διάγνωσή της με διπολική διαταραχή, είναι εδώ και χρόνια υπέρμαχος της ψυχικής υγείας.

«Πήγα σε ένα από τα καλύτερα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αμερικής, το Νοσοκομείο McLean, και μου είπαν ότι ήμουν διπολική μετά από πολλά χρόνια που πέρασα πολλά διαφορετικά πράγματα. Και έτσι όταν έμαθα περισσότερες πληροφορίες, με βοήθησαν πραγματικά. Δεν με τρομάζει από τη στιγμή που το γνωρίζω», αποκάλυψε η Selena Gomez σε εμφάνισή στο podcast «Bright Minded» της Miley Cyrus τον Απρίλιο του 2020.

Η μητέρα της Selena Gomez αναφέρει στο βίντεο καλωσορίσματος στην ιστοσελίδα του «Wondermind» ότι ζούσε για περισσότερα από είκοσι χρόνια με λανθασμένη διάγνωση για διπολική διαταραχή, η οποία αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ), με τραύμα.

Η Daniella Pierson συμπληρώνει επίσης ότι πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή από τότε που ήταν παιδί.

Η στρατηγική της πλατφόρμας επικεντρώνεται στην ψυχική γυμναστική, παρέχοντας καθημερινές ασκήσεις που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να ενισχύσουν την ψυχική τους υγεία. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, θα λανσάρουν μία σειρά προϊόντων, ξεκινώντας με ένα ημερολόγιο που θα διαθέτει δημιουργικές προτροπές, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του «Wondermind», Meredith Sidman.

«Το μυαλό σας είναι πραγματικά σαν ένας μυς και για να το γυμνάζετε κάθε μέρα, χρειάζεται περιεχόμενο και εργαλεία, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να σας τα παραδώσουμε όλα αυτά», δήλωσε η Daniella Pierson στο βίντεο.

Εκτός από τον ιστότοπο, το «Wondermind» θα διαθέτει επίσης ένα podcast με παρουσιάστρια τη Mandy Teefy, η οποία θα παίρνει συνεντεύξεις από αξιόλογους ψυχιάτρους και από επώνυμους καλεσμένους σχετικά με τις εμπειρίες τους στον τομέα της ψυχικής υγείας.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη για το “Wondermind” γιατί θέλω να υπάρχει ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα συναντιούνται και θα καταλαβαίνουν ότι δεν είναι μόνοι τους», σημειώνει η Selena Gomez στο βίντεο.

Τις γνώσεις τους θα μοιραστούν με την πλατφόρμα μία σειρά από ειδικούς της ψυχικής υγείας, ξεκινώντας με τη Minaa B. από τη Νέα Υόρκη και τον John Kim, οικοδεσπότη του podcast «The Angry Therapist».

 

Share.