Οι ABBA επέστρεψαν στο No. 1 του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από 40 χρόνια – Νέο υψηλό στις ΗΠΑ

0

Οι ABBA επιστρέφουν στη θέση που τους ανήκει.

Η μεγάλη δισκογραφική επάνοδος των ABBA επιστεγάζεται από ένα εκρηκτικό ντεμπούτο στα charts.

Το «Voyage», το πρώτο άλμπουμ των Σουηδών θρύλων της pop μετά από 39 χρόνια, έκανε ντεμπούτο στο No. 1 του Επίσημου Albums Chart του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώνοντας 204.000 πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας.

Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Μάρτιο του 2017, όταν ο Ed Sheeran κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Divide».

Σύμφωνα με τη βρετανική Επίσημη Εταιρεία των Charts, το «Voyage» είναι το άλμπουμ από συγκρότημα με τις υψηλότερες πωλήσεις την πρώτη εβδομάδας της κυκλοφορίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία οκτώ χρόνια, μετά το «Midnight Memories» των One Direction που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2013.

Το «Voyage» των ABBA είναι μόλις το τέταρτο άλμπουμ την τελευταία δεκαετία που ξεπερνά τις 200.000 πωλήσεις στο βρετανικό chart από την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, μετά το «Midnight Memories» των One Direction, το «Divide» του Ed Sheeran και τo «25» της Adele.

Το 90% των πωλήσεων του «Voyage» στο Ηνωμένο Βασίλειο αφορούν φυσικές πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων 29.900 πωλήσεων δίσκων βινυλίου, αριθμός που αποτελεί την καλύτερη επίδοση για αυτόν τον αιώνα και επισκιάζει τις 24.500 πωλήσεις δίσκων βινυλίου που είχε πραγματοποιήσει το «Tranquility Base Hotel & Casino» των Arctic Monkeys την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του το 2018.

Το «Voyage» είναι το πρώτο άλμπουμ των ABBA που κατακτά στην κορυφή του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από 40 χρόνια και το δέκατο άλμπουμ τους συνολικά που ανεβαίνει στην πρώτη θέση.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι που οι θαυμαστές μας φαίνεται να απολαμβάνουν το νέο μας άλμπουμ όσο απολαύσαμε κι εμείς τη δημιουργία του! Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι που έχουμε και πάλι ένα άλμπουμ στην κορυφή των charts!», δήλωσαν οι Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad των ABBA.

Οι ABBA είναι 58 εβδομάδες συνολικής παρουσίας στο Νο. 1 του Επίσημου Albums Chart του Ηνωμένου Βασιλείου και βρίσκονται στην τρίτη θέση στη σχετικά λίστα με τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στην κορυφή, πίσω από τους The Beatles και Elvis Presley.

Επίσης οι ABBA βρίσκονται στην όγδοη θέση της λίστα με τους καλλιτέχνες με τα περισσότερα άλμπουμ που έχουν κυριαρχήσει στο No. 1 του Ηνωμένου Βασιλείου, πίσω από τους The Beatles, Elvis, Rolling Stones, Robbie Williams, Madonna, Bruce Springsteen και David Bowie.

Στην κορυφή και των Ηνωμένων Πολιτειών

Παράλληλα, το «Voyage» χαρίζει στους ABBA την υψηλότερη θέση στην οποία έχουν εμφανιστεί στο αμερικανικό Billboard 200 και την πρώτη τους είσοδο στο Top 10, καθώς κάνει ντεμπούτο στο Νο. 2 του chart.

Πριν το «Voyage», το άλμπουμ των ABBA που είχε ανέβει στην υψηλότερη θέση στο Billboard 200 ήταν το «The Album» του 1978, το οποίο έφτασε στο Νο. 14.

Σύμφωνα με την MRC Data, το «Voyage» σημείωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες την πρώτη εβδομάδας της κυκλοφορίας του πωλήσεις ισοδύναμες των 82.000 albums.

Από τον συνολικό αριθμό, οι καθαρές πωλήσεις albums (φυσικές και ψηφιακές) ανέρχονται στις 78.000, με το «Voyage» να αποτελεί το άλμπουμ συγκροτήματος με τις υψηλότερες πωλήσεις σε μία εβδομάδα το 2021.

Επίσης 4.000 είναι οι πωλήσεις που αντιστοιχούν στα 4,9 εκατομμύρια on-demand streams των τραγουδιών του «Voyage», ενώ οι πωλήσεις μεμονωμένων τραγουδιών του άλμπουμ είναι ένας αμελητέος αριθμός.

 

Share.