Ο Elton John βραβεύτηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο με το παράσημο του Τάγματος των Συντρόφων της Τιμής

0

Ο Elton John είναι ένα από τα λιγοστά μέλη του Τάγματος των Συντρόφων της Τιμής.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έχρισε τον Elton John μέλος του Τάγματος των Συντρόφων της Τιμής για τις υπηρεσίες του στη μουσική και στη φιλανθρωπία κατά τη διάρκεια τελετής που έλαβε χώρα στο Κάστρο του Ουίνδσορ στην Αγγλία την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα παράσημα που μπορεί να απονείμει η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ σε πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας των Εθνών. Η 95χρονη μονάρχης είναι επίσης μέλος του τάγματος.

Το παράσημο θεσπίστηκε το 1917 από τον βασιλιά Γεώργιο Ε’ και απονέμεται σε ανθρώπους που έχουν κάνει «σημαντική συνεισφορά στις τέχνες, την επιστήμη, την ιατρική ή την κυβέρνηση που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Στα σημερινά μέλη του Τάγματος των Συντρόφων της Τιμής περιλαμβάνονται ο Βρετανός περιβαλλοντολόγος David Attenborough, η Καναδή συγγραφέας Margaret Atwood και ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της Βρετανίας, ο Sebastian Coe, ενώ

Το Τάγμα των Συντρόφων της Τιμής, στο οποίο ανήκαν στο παρελθόν ο Βρετανός πρωθυπουργός Winston Churchill και ο επιστήμονας Stephen Hawking, μπορεί να αριθμεί το πολύ 65 μέλη, εξαιρουμένου του ηγεμόνα, ανά πάσα στιγμή.

Ο Σερ Elton John, ο οποίος χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισσάβετ το 1998, έναν χρόνο μετά τον θάνατο της φίλης του Diana, της πριγκίπισσας της Ουαλίας, εντάχθηκε στον τιμητικό κατάλογο του Τάγματος των Συντρόφων της Τιμής στα τέλη του 2019 για τις υπηρεσίες του στη μουσική και στη φιλανθρωπία.

Μετά την τελετή, ο 74χρονος τραγουδοποιός, ο οποίος περπατούσε με τη βοήθεια ενός περίτεχνου μπαστουνιού μετά από πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, μίλησε για την καριέρα του, όπου έχει κυκλοφορήσει ένα επιτυχημένο single σε κάθε δεκαετία από το ’70, συμπεριλαμβανομένων των «Your Song», «Rocketman» και «Candle In The Wind» και τον ρόλο του σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, κυρίως στο ίδρυμα «Elton John AIDS Foundation».

«Είχα μια καταπληκτική ζωή, η μουσική ήταν η ζωή μου και πήρα αυτό το παράσημο για τη μουσική και για το έργο μου για φιλανθρωπικούς σκοπούς», δήλωσε.

«Είναι απλώς μια υπενθύμιση ότι υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να κάνω. Περισσότερη δουλειά να κάνω για τη μουσική, περισσότερη δουλειά να κάνω για φιλανθρωπικούς σκοπούς και η ζωή είναι υπέροχη, είμαι τόσο τυχερός», πρόσθεσε.

«Έκανα αντικατάσταση ισχίου, αλλά είμαι γεμάτος ενέργεια και όρεξη. Είναι απλώς μία προτροπή να πω: “Έλα, έχεις περισσότερα να κάνεις τώρα”», σημείωσε.

Τον Elton John συνόδευσε στην τελετή ο σύζυγός του David Furnish.

 

Share.