Προβάλλεται η ταινία “Eternals”

0

Προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία “Eternals”. Είναι το 25ο κεφάλαιο του MCU, ένα origin story 10 καινούργιων υπερηρώων, που υφαίνεται συμπυκνωμένα και αποτελεσματικά. Είναι η ξεκάθαρη δήλωση της Marvel να συμπεριλάβει τη διαφορετικότητα και να επιτύχει την ισορροπία ανάμεσα στους εμπορικούς της στόχους και τη δημιουργική της αφετηρία.

Για να εξασφαλιστούν όλα τα παραπάνω, τα ηνία αυτής της απαιτητικής υπερπαραγωγής δόθηκαν στη σαρωτικά οσκαρική Chloé Zhao (Nomadland), μία Κινέζα δημιουργό με έντονο αποτύπωμα, που αποδίδει μοναδικά την αμερικανική κουλτούρα μέσα από τη ματιά ενός εξωτερικού και οξυδερκή παρατηρητή.

Η ταινία Eternals υπόσχεται μία ανανεωμένη εκδοχή της υπερηρωικής ελεγείας, χάρη στο μοναδικό καλλιτεχνικό όραμα της δημιουργού. Διαθέτει μία στόφα νατουραλισμού, χάρη στις φυσικές τοποθεσίες που φιλοξένησαν πολλές σκηνές της ταινίας, και την ίδια στιγμή χαρίζει μία γήινη χροιά στους εξωγήινους και αθάνατους υπερήρωές της, χάρη στις ανθρωποκεντρικές σκηνοθετικές οδηγίες της Zhao.

Η ταινία Eternals, μέσα στη διαφορετικότητά της, παραμένει ένα εκστατικό, επικό, καταιγιστικό, πολυπληθές υπερθέαμα, όπως, άλλωστε, κάθε ταινία της Marvel. Στο χορταστικό καστ φιγουράρουν οι Gemma Chan (Captain Marvel, Crazy Rich Asians), Richard Madden (Rocketman, The Bodyguard), Kumail Nanjiani (Silicon Valley, The Big Sick), Lia McHugh (The Lodge), Brian Tyree Henry (Atlanta, Widows), Lauren Ridloff (The Walking Dead, Wonderstruck), Barry Keoghan (American Animals, Dunkirk), Don Lee –Ma Dong-Seok– (The Gangster, The Cop, The Devil, Train to Busan), Kit Harington (Game of Thrones, Gunpowder), Salma Hayek (Like a Boss, The Hitman’s Wife’s Bodyguard) και η βραβευμένη με Όσκαρ Angelina Jolie (Those Who Wish Me Dead, Maleficent).

ΣΥΝΟΨΗ

Μία ομάδα αθάνατων εξωγήινων έχουν προφυλάξει τη Γη από τις απαρχές της ανθρωπότητας. Όταν κάποια μοχθηρά τέρατα, για αιώνες χαμένα, επιστρέφουν μυστηριωδώς, οι Eternals, που μέχρι τώρα ζουν κρυμμένοι ανάμεσα στους ανθρώπους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και βγαίνουν στο προσκήνιο για να σώσουν την ανθρωπότητα.

Ένα φιλόδοξο εγχείρημα

«Οι Eternals είναι μία επική, καθηλωτική, πολυδιάστατη ιστορία με μία πολυπληθή ομάδα από δέκα υπερήρωες και είμαστε ενθουσιασμένοι που τους συστήνουμε στον κόσμο» λέει ο παραγωγός Kevin Feige. «Παρόλο που συνεχίζει την παράδοση του MCU, η ταινία εξερευνά καινούργιο έδαφος και είναι ο προάγγελος αυτού που επιφυλάσσει το μέλλον του MCU».

Οι Eternals του Jack Kirby κυκλοφόρησαν σε κόμικς, για πρώτη φορά, το 1976 και σήμερα η σειρά δίνει έμπνευση για την ταινία. Οι ιστορίες του Jack Kirby προσφέρουν μία μοναδική ευκαιρία να εξερευνηθούν αχαρτογράφητες χρονικές περίοδοι και διαφορετικοί  χαρακτήρες μέσα στο πλαίσιο της πλούσιας κληρονομιάς των Eternals.

Οι Eternals είναι μία φυλή αθάνατων εξωγήινων από τον μακρινό πλανήτη Olympia, που έφτασαν στη Γη χιλιάδες χρόνια πριν για να προστατεύσουν την ανθρωπότητα από μία εξωγήινη μοχθηρή φυλή, τους Deviants. Οι Eternals επιστρατεύτηκαν από τους Celestials, μία φυλή που πρωτογνωρίσαμε στους Φύλακες του Γαλαξία.

Πρόκειται για μία πολυπολιτισμική και ισχυρή ομάδα, έναν συνδυασμό διανοούμενων και μαχητών, που μοιράζονται την ίδια κοσμική ενέργεια, η οποία εκφράζεται μέσα από διαφορετικές δυνάμεις στον καθένα από αυτούς. Όταν συνδυάζουν τις δυνάμεις τους, λειτουργούν συμπληρωματικά. Εκτός καθήκοντος, λειτουργούν σαν μία ακόμα δυσλειτουργική οικογένεια, με ίσες δόσεις αλληλοϋποστήριξης και διαφωνιών.

Share.