Taylor Swift, Mariah Carey και Halsey εξηγούν γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή στις εκλογές

0

Taylor Swift, Mariah Carey και Halsey εκφέρουν τις απόψεις τους ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Το «V Magazine» συγκέντρωσε αρκετές αξιοσημείωτες φωνές από το χώρο του θεάματος που παροτρύνουν τους Αμερικανούς πολίτες να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Οι Taylor Swift, Mariah Carey, Halsey, Jaden Smith, Bella Hadid, Jennifer Lawrence, Chris Evans, Janelle Monáe, Janaya Future Khan, Julianne Moore, Megan Rapinoe και Paperboy Prince φιλοξενούνται σε 12 διαφορετικά εξώφυλλα για την ειδική έκδοση «V127» του περιοδικού.

Η Taylor Swift γράφει στο μήνυμά της: «Η αλλαγή που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι να εκλέξουμε έναν πρόεδρο που αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι του χρώματος αξίζουν να αισθάνονται ασφαλείς και να εκπροσωπούνται, ότι οι γυναίκες αξίζουν το δικαίωμα να επιλέξουν τι θα συμβαίνει στο σώμα τους και ότι η κοινότητα LGBTQIA+ αξίζει να αναγνωριστεί και να συμπεριληφθεί στην κοινωνία».

«Όλοι αξίζουν μια κυβέρνηση που λαμβάνει σοβαρά τους παγκόσμιους κινδύνους για την υγεία και δίνει προτεραιότητα στη ζωή των ανθρώπων της. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα είναι να επιλέγουμε ηγέτες που είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα και να βρουν τρόπους να τα επιλύσουν», συνεχίζει η αστέρας της pop.

«Θα υπερψηφίσω με υπερηφάνεια τον Joe Biden και την Kamala Harris στις φετινές προεδρικές εκλογές. Υπό την ηγεσία τους, πιστεύω ότι η Αμερική έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει τη διαδικασία επούλωσης που τόσο χρειάζεται», σημειώνει η Taylor Swift.

https://www.instagram.com/p/CGDjbq-jhtK/

Mariah Carey: «Κάθε μέρα ζούμε με τις συνέπειες της αδράνειας»

«Είναι τόσο σημαντικό να ψηφίσετε, γιατί είναι ένας τρόπος να δηλώσετε “παρών” για τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας», σχολιάζει η Mariah Carey.

«Είναι μια ευκαιρία για εμάς να τιμήσουμε τους προγόνους μας – αυτούς που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν λόγω του ρατσισμού και του σεξισμού – και να εκλέξουμε ανθρώπους που μπορούμε να τους θεωρούμε υπεύθυνους», τονίζει.

«Είμαι τόσο περήφανη για τους νέους που οργανώνονται, ιδιαίτερα για τους Μαύρους ανθρώπους, που ηγούνται αυτού του κινήματος (του Black Lives Matter). Όλα φαίνονται τόσο απελπιστικά, αλλά όταν βλέπω τη δύναμη της οργάνωσης και τους ανθρώπους που ηγούνται αυτού του κινήματος, είμαι αισιόδοξη, γιατί αυτό είναι το μέλλον του κόσμου μας», αναφέρει η Mariah Carey.

«Έχουμε κοινωνικοποιηθεί να πιστεύουμε ότι η φτώχεια είναι μια προσωπική αποτυχία και όχι των συστημάτων που μας αμελούν. Ο τρόπος που μεγάλωσα ήταν τουλάχιστον αντισυμβατικός. Είχαμε λίγες δομές και λίγα χρήματα και λίγη κοινωνική υποστήριξη για να αισθανθούμε ότι βασιζόμασταν σε κάτι. Υπάρχουν φορές που δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήμουν ένα μικρό κορίτσι που ζούσε σε καλύβες, που πάντα ένιωθε ότι δεν ήταν ασφαλές, μοναχικό και διαχρονικά φοβισμένο», περιγράφει για την προσωπική ζωή της.

https://www.instagram.com/p/CGDlyWaAyCx/

Συνεχίζοντας, η Mariah Carey υποστηρίζει ότι υπάρχει μια διαδικασία που στοχοποίησης όσων έχουν ανεκπλήρωτες ανάγκες, «είτε πρόκειται για την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη (συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας), οικονομική βοήθεια, προσιτή στέγαση, πόσο μάλλον την ευκαιρία να γελάσουν και να βρουν τη χαρά πέρα από την εργασία».

Επιπλέον η Αμερικανίδα ντίβα επισημαίνει ότι στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το 2016, δεν ψήφισαν σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί που είχαν δικαίωμα ψήφου.

«Κάθε μέρα μετά από εκείνες τις εκλογές, ζούμε με τις συνέπειες αυτής της αδράνειας. Χρειαζόμαστε μια ηγεσία που είναι έτοιμη να ανεβάζει ρυθμούς. Πρέπει να αγωνιστούμε ο ένας για τον άλλο και για το κοινό μέλλον μας», καταλήγει η Mariah Carey.

Halsey: «Τιμωρήθηκα επειδή μίλησα πολιτικά»

Η Halsey τονίζει στο δικό της κείμενο ότι «είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ψηφίσετε», καθώς «υπάρχουν εκατομμύρια ζωές να βρίσκονται σε κίνδυνο και αν δεν είναι εκατομμύρια ζωές, τότε είναι η ασφάλεια και η άνεση εκατομμυρίων ζωών».

«Είμαι μιγάδα που περνιέμαι για λευκή και μέρος των διαμαρτυριών (του Black Lives Matter), στις οποίες δέχτηκα λαστιχένιες σφαίρες και βία. Μέρος του λόγου για τον οποίο συμμετείχα στις διαδηλώσεις είναι επειδή η οικογένειά μου είναι Μαύρη», αναφέρει η τραγουδίστρια της pop.

«Κάθε φορά που βλέπω ένα όνομα στις ειδήσεις, θα μπορούσε να είναι η οικογένειά μου. Το να βιώνω βία (στις διαδηλώσεις) μου έδωσε τη δυνατότητα να έχω πολλές οπτικές. Ήμουν πάντα μέρος μιας τέτοιας δραστηριότητας από τότε που ήμουν παιδί στην προεφηβεία – ήμουν στους δρόμους από το 2011 – γι’ αυτό είμαι μια πεπειραμένη διαδηλώτρια. Βλέπω ότι οι αξίες των ανθρώπων αλλάζουν καθώς αρχίζουν να κερδίζουν χρήματα, αλλά δεν έχουν αλλάξει για μένα», εξηγεί.

https://www.instagram.com/p/CGDKs8fpB6k/

«Θέλω να δω την Αμερική να χρηματοδοτεί διαφορετικούς θεσμούς που ωφελούν την ευημερία διαφορετικών κοινοτήτων. Η απο-χρηματοδότηση της αστυνομίας και η αποδόμησή της, σημαίνει πραγματικά περισσότερα χρήματα σε κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Έχω δει τον τρόπο με τον οποίο οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας μπορούν να αλλάξουν τελείως τη ζωή κάποιου, ως κάποια που τις έχει λάβει από το κράτος, πριν αρχίζω να βγάζω αρκετά χρήματα για να μπορέσω να το αντέξω οικονομικά μόνη μου», περιγράφει.

«Υπάρχει μια προσδοκία αυτή τη στιγμή ότι τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να μιλούν πολιτικά. Όταν ξεκίνησα να το κάνω για πρώτη φορά το 2014, ένιωθα σαν να τιμωρήθηκα επειδή μίλησα πολιτικά και τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει και σε επιπλήττουν αν δεν το κάνεις. Κάτι που θα έπρεπε να κάνεις, αλλά επίσης ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνεις όμοιος με τους άλλους ή λιγότερο ουσιαστικός», ισχυρίζεται η Halsey.

«Όπως, η σκέψη ότι ένα μπάνερ του Black Lives Matter στη σελίδα σου είναι απλώς ένα εμπόρευμα και αποσπά την προσοχή από το κίνημα. Το αγαπημένο μου πράγμα είναι όταν τα δημόσια πρόσωπα παίρνουν την ευκαιρία να δώσουν το μικρόφωνο και να αναδείξουν τις μαύρες φωνές χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα τους», ολοκληρώνει.

Share.