Η P!nk είναι η γυναίκα καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες μεταδόσεις στη Βρετανία τον 21ο αιώνα

0

Η επίδραση της P!nk στη διεθνή μουσική σκηνή είναι αδιαμφισβήτητη.

Η 42χρονη Αμερικανίδα είναι η γυναίκα καλλιτέχνιδα με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον 21ο αιώνα, σύμφωνα με μία νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων PPL (Phonographic Performance Limited) και βασίζεται στα δεδομένα του τοπικού airplay.

Η P!nk έχει τα ηνία ενός Top 10 στο οποίο κυριαρχούν Αμερικανίδες καλλιτέχνιδες. Συνολικά, έξι τραγουδίστριες από τις Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται στο Top 10, μεταξύ των οποίων η Madonna και η Katy Perry, οι οποίες βρίσκονται στο Νο. 2 και 3 αντίστοιχα, η Lady Gaga (στο Νο. 5) και η Beyoncé (Νο. 7).

Η Adele (Νο. 6) και οι Little Mix (Νο. 9) είναι τα μόνα ονόματα γυναικών από το Ηνωμένο Βασίλειο που εμφανίζονται στη λίστα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται επίσης η Rihanna (Νο. 4), η Kylie Minogue (Νο. 8) και η αείμνηστη Whitney Houston (Νο. 10).

Τα αποτελέσματα βασίζονται στα δεδομένα χρήσης μουσικής και airplay από ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η λίστα της PPL με τις γυναίκες καλλιτέχνες με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον 21ο αιώνα δίνει το έναυσμα για τον εορτασμό της τέταρτης κατά σειράς «Εθνικής Ημέρας Άλμπουμ» στη χώρα, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, ένα ετήσιο γεγονός που τιμά την «τέχνη του άλμπουμ» και φέτος θα επικεντρωθεί στις γυναίκες καλλιτέχνιδες και στην τεράστια συμβολή τους στη μουσική και τον πολιτισμό μέσω αυτής της μορφής μουσικής.

Ο Peter Leathem, διευθύνων σύμβουλος της PPL, δήλωσε: «Η Εθνική Ημέρα Άλμπουμ είναι μια φανταστική πλατφόρμα για να αναδείξουμε τη σημασία της μορφής του άλμπουμ και η PPL είναι υπερήφανη που συμμετέχει στους φετινούς εορτασμούς με το chart με γυναίκες καλλιτέχνιδες με τις περισσότερες μεταδόσεις αυτόν τον αιώνα».

«Αυτό το chart περιλαμβάνει μια απίστευτη σειρά από ταλέντα που έχουν ηχογραφήσει μερικά από τα αγαπημένα μουσικά έργα στο Ηνωμένο Βασιλείο, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα μεγαλύτερα και πιο επιδραστικά άλμπουμ όλων των εποχών», πρόσθεσε.

Δείτε το Top 20 των γυναικών με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον 21ο αιώνα

1. P!nk
2. Madonna
3. Katy Perry
4. Rihanna
5. Lady Gaga
6. Adele
7. Beyoncé
8. Kylie Minogue
9. Little Mix
10. Whitney Houston
11. Taylor Swift
12. Sugababes
13. Kelly Clarkson
14. Dua Lipa
15. Ellie Goulding
16. Christina Aguilera
17. Diana Ross
18. Jess Glynne
19. Rita Ora
20. Ariana Grande

 

 

Share.