Η Rosalía στο εξώφυλλο της «Vogue» – Τι λέει για τις φιλοδοξίες και τις επιρροές της

0

«Θέλω να είμαι 70 και να έχω την ενέργεια και τον ενθουσιασμό να γράφω τραγούδια», εξομολογείται η Rosalía.

Η Rosalía είναι μια από τους τέσσερις αστέρες που φιλοξενούνται στα τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα για το τεύχος Ιανουαρίου 2021 της αμερικανικής έκδοσης της «Vogue».

Στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό, η 27χρονη Ισπανίδα τραγουδίστρια αναγνώρισε την επιρροή που έχουν ασκήσει στο ρεπερτόριό της οι Μαύροι καλλιτέχνες και έκανε μνεία στους Μαύρους δημιουργούς της reggaeton, όπως ο Tego Calderón και η Ivy Queen, σημειώνοντας ότι ενέπνευσαν μια ολόκληρη γενιά.

«Πριν από οτιδήποτε άλλο, για μένα, η πρόθεσή μου ήταν να κάνω μουσική με τον απόλυτο σεβασμό για τις κουλτούρες που την ενέπνευσαν. Είναι τόσο σημαντικό να βάζεις τις επιρροές σου στο τραπέζι και να τους δίνεις αγάπη», σχολίασε.

Η Rosalía μίλησε επίσης στη «Vogue» για τις ισότητες, τα προνόμια και τις ευκαιρίες στη μουσική βιομηχανία: «Το ιδανικό και το δίκαιο θα ήταν οι δυνατότητες και το προσκήνιο να είναι ίσα για όλους στον κόσμο», υπογράμμισε.

Η βραβευμένη με Grammy καλλιτέχνιδα μοιράστηκε επιπλέον τις φιλοδοξίες της για το μέλλον.

«Θέλω να είμαι 70 και να έχω την ενέργεια και τον ενθουσιασμό και την επιθυμία να πηγαίνω στο στούντιο και να πίνω τον καφέ μου και να γράφω τα τραγούδια μου».

Την προσέγγιση της Rosalía στη μουσική επαίνεσε, μιλώντας στη «Vogue», ο διάσημος καλλιτέχνης και μουσικός παραγωγός Pharrell Williams.

«Δεν νομίζω ότι βάζει διαχωριστικές γραμμές όταν είναι ώρα για τη δουλειά της. Δεν φοβάται ένα τραγούδι. Για αυτήν είναι “ό,τι μοιάζει καλό”. Και έτσι πρέπει να είναι η μουσική. Έτσι γράφονται μερικά από τα μεγαλύτερα τραγούδια», είπε.

Share.