Πέθανε ο διάσημος DJ και παραγωγός Robert Miles.

0

Μια δυσάρεστη είδηση έχει σοκάρει τον μουσικό κόσμο σήμερα το πρωί, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Robert Miles, ένας από τους παραγωγούς που διαμόρφωσαν την δομή του ηλεκτρονικού ήχου στα ’90s και ειδικότερα στο είδος της trance μουσικής της εποχής. Υπήρξε δημιουργός ενός από τα καλύτερα κομμάτια της δεκαετίας, το “Children”.

Γεννημένος στην Ελβετία, αλλά με ιταλικές ρίζες, ο Miles έγινε διάσημος τη δεκαετία του ’90 κυρίως χάρη στο εμβληματικό dance κομμάτι «Children», που έγινε νούμερο 1 σε περισσότερες από 12 χώρες σε όλο τον κόσμο.   Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, η έμπνευση για το «Children» του ήρθε όταν ο πατέρας του, τού έδειξε φωτογραφίες παιδιών – θυμάτων του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

Η είδηση του θανάτου του μεταδόθηκε από το ιταλικό περιοδικό DJ Mag, το οποίο έγραψε ότι ο Miles έφυγε από τη ζωή από  “unreported illness…” (άγνωστη ασθένεια).  «Η τραγική είδηση του θανάτου ενός από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του καιρού μας, μού προκαλεί θλίψη», δήλωσε ο επί χρόνια φίλος του, Joe T Vannelli. «Θα μου λείψουν οι τσακωμοί μας, οι καυγάδες μας, η κριτική, αλλά κυρίως το απαράμιλλο ταλέντο σου στο να ανακαλύπτεις ήχους και μελωδίες».

 

Πολλοί καλλιτέχνες τους οποίους ενέπνευσε στα 90s για να είναι μαζί μας σήμερα εκφράζουν την θλίψη τους στα social media

 

Share.